Spring DETOX

1.60 m… 51,5 kg (in vremurile bune aveam 48)… un pic de burtica (a ramas dupa nastere, dar incepand cu 19 mai am unda verde la sport)… oboseala cronica…dureri de cap inexplicabile… epuizare psihica… sensibilitate crescuta… Suficient ca sa iau masuri, nu?

De azi am inceput un program de detoxifiere a organismului. Mi-am propus 7 zile de detox…sper sa reusesc macar 5 zile.

Nu voi urma un regim alimentar recomandat de un nutritionist, dar m-am documentat inainte sa aleg ce voi manca in aceste zile…Am ales varianta cea mai simpla – fructe si legume in stare cat mai naturala (gen raw :D) si multaaaaa apa plata cu lamaie. Totusi, ca sa nu fac foamea si pentru ca detoxifierea sa nu fie o povara, o sa mai introduc in regimul de detox (pentru micul dejun) laptele de orez si muesli cu fructe si seminte.

De ce am ales aceste alimente? E simplu!

Legumele au un continut ridicat de antioxidanti, vitamine si minerale, si, totodata, nu cresc aciditatea gastrica si sunt calmante pentru mucoasele digestive.

Fructele sunt energizante, bogate în vitamine, minerale si fibre.

Muesli contine proteine, fibre si vitamine din complexul B, magneziu, potasiu si calciu, ajuta la scaderea nivelului de grasime din organism.

Laptele de orez este fortificat cu multe vitamine (e o sursa naturala de vitamina B) si minerale esentiale pentru o buna sanatate. Este scazut in grasimi, ajuta la o mai buna imunitate a organismului, nu contine colesterol (deci poate ajuta la slabit). O singura ceasca de lapte de orez contine 30% din necesarul de calciu si 15% din necesarul de fosfor (minerale importante pentru dezvoltarea si mentinerea oaselor si a dintilor sanatoase).

Apa plata cu lamaie (beneficiile consumului de apa cu lamaie sunt cunoscute de secole, mai ales in medicina ayurvedica) este combinatia perfecta, as spune, intrucat apa hidrateaza, iar lamaia are calitati antibacteriene si anti-inflamatorii, intareste sistemul imunitar, curata ficatul si este plina de vitaminele A si C, pectina, calciu, magneziu, antioxidanti si tot felul de alti nutrienti. De asemenea, apa plata cu lamaie amelioreaza indigestiile, starile de greata si senzatia de balonare, tine raceala la distanta si intareste imunitatea, echilibreaza nivelul pH-ului, curata pielea, ficatul si intestinele.

P12aLSn

nGuDtSk

In afara de ce tocmai v-am zis (scris :D), voi renunta in aceasta saptamana la cafea, pe care o voi inlocui cu ceai verde.

Ceaiul verde are multiple proprietati benefice pentru organism. Pe scurt, este indicat pentru ameliorarea depresiei, este un eficient adjuvant in afectiunile cardiovasculare, regleaza metabolismul, creste imunitatea organismului, energizeaza organismul in cazurile de oboseala, asigura o buna functionare a ficatului si a rinichilor, mentine un ritm cardiac constant si previne aparitia infectiilor respiratorii si digestive.

SPOR LA TREABA SI LA REGIM, ZIC!

Kisses, Oana

4 thoughts on “Spring DETOX

  1. Diana Rusu says:

    Bafta ! Recomand si sucurile naturale din legume si fructe (facute de tine acasa). Eu am tinut o dieta de detoxifiere doar cu sucuri timp de 28 de zile si am simtit pe pielea mea beneficiile. Poti tine si 3, 5 sau 7 zile, eu prima data am tinut de 5 zile si apoi dupa vreo 6 luni am hotarat sa il incerc pe cel de 28 de zile. Merita efortul ! Programele astea sunt facute de Jason Vale, “the juice master” , mai multe detalii aici : http://www.superjuiceme.com/ Te pup !

    Liked by 1 person

Lasă un comentariu...